marți, 25 ianuarie 2011

Episod de viata

 Vreau sa intru putin in mai toate generatiile de azi.
Fiecare persoana este deosebita. Niciunul nu se compara cu celalalt.
La varsta de 15 ani te lasi influentat de persoanele care iti lasa de dorit. Adolescenta este frumoasa daca stii sa o descoperi si sa te bucuri de ea. Spun toate astea, deoarece si eu sunt o adolescenta care sincer caut acel ceva, acea ambitie sa ma motiveze mai mult in ceea ce fac, ce trebuie sa fac. Mi se pun in fata motivele pentru care traiesc, pentru care trebuie sa lupt acum pentru viitor. Viitorul meu.. cum suna..! Da, dar viitorul meu depinde de puterea, ambitia, dorinta pentru care trebuie sa merg mai departe. Sa fiu eu o persoana instarita, sau sa depind de persoane instarite.
 Cam in orice familie exista cate un adolescent rebel, care poate de multe ori nu mai poate face fata celor din jurul lui. Cand esti adolescent iti formezi un anturaj care te ajuta sa decoperi noi placeri pentru tine. De multe ori nu bune pentru varsta ta. Dar acestia sunt anii la care simti nevoia sa experimentezi.
Unui parinte ii este greu atunci cand nu are o relatie buna cu copilul sau. Simt ca sunt diferiti de la cer la pamant. Parintele nu ii poate intelege copilaria, felul de a fi, de a nu fi natural ci superficial, greu de inteles. Tot ce spun acum, spun pe bucatele si nu detaliat. RUTINA asta o traim si ne scriem noi destul in jurnalul sufletului. Ce spun eu aici este gresit? Daca este gresit , te rog sa ma corectezi tu ! Dar.. sincer.. chiar nu cred pentru ca stiu ca si tu ai sa te regasesti.. !
Inveti sa iubesti, inveti sa devii egoist, pentru ca dragostea de multe ori are la baza egoismul. Dar de ce sa fiu ipocrita? Cine poate spune ca la varsta de de 15 ani cunosti cu adevarat ce este dragostea? O poti spune in 10 definitii, asta nu are niciun sens. Atunci cand ai s-o simti cu adevarat, aceea va fi definitia corecta.
Cand simti ca nu a fost iubire si poate doar atractie, incepi sa fii dezamagit de cei din jur. Poate doar daca ti se intampla un necaz pentru care sa regreti din toata inima ai sa te trezesti la realitate. De ce tocmai atunci? De ce nu acum? Poate pentru ca esti prea nepasator, poate pentru ca iti lipseste ambitia de care ai atata nevoie...
Ai vrea sa traiesti ca in filme, sa fii rolul admirat, dar viata iti mai da cate o palma sa te trezesti la realitate si iar te doare.
Poate mama ta iti mai spune, iti mai face morala pentru prezentul pe care il traiesti acum. Te enervezi si ceea ce iti spune iti dau doar dureri de cap. Te-ai saturat de aburerile parintilor, dar habar nu ai tu cat de mult o sa iti fie de folos in viata. Cata dreptate era, fiindca atunci se va descoperi tot ce odata iti dadea dureri de cap.
Sunt multe lucruri care se intampla intr-o familie, multe episoade. As putea povesti la nesfarsit, dar fiecare are cursul sau in viata.
Trebuie sa inveti tu ca parinte cum sa controlezi adolescentii, iar tu ca adolescent, invata pentru viitor cum sa iti controlezi propriul adolescent. O buna prietena mi-a marturisit ca a avut curajul de a-si infrunta mama spunandu-i: " De ce m-ai facut daca tipi si ma jignesti mereu" O intrebare fara raspuns sau poate nu un raspuns sincer. Un mic dialog intre un adolescent si un parinte.:
Tanarul: Crezi ca daca imi interzici sa fac lucrurile pe care le fac mereu o sa ma schimb?
Mama: Da, pentru ca iti dau o lectie sa vezi cum e
Tanarul: Nu prea cred !!
(Si pleaca...)
Dezinteres, nepasare, indiferenta fata de parinte, furie in acelasi timp, plansete, dezamagire, tipete, lipsa de control. Le simti pe propria-ti piele.
O sa pui multe intrebari in viata. Nu de multe ori o sa ai raspuns. Tu va trebui sa il gasesti. O sa fie greu pentru ca tu ai crescut intr-un fel si o sa vezi ca oamenii sunt altfel. De multe ori lumea e rea si iti ia din puteri, din incredere, chiar si increderea in tine. Oricum mergi mai departe, da cu piciorul lucrurilor care te fac nefericit si iti ia timpul pretios. O viata ai , traieste-o intens. Invata cum sa fii copil, adolescent, tanar, matur, batran. Simte sentimentul acestor generatii, fiindca fiecare are cate un episod ce iti completeaza serialul vietii tale, dar pretuieste viata si sa te bucuri de ea pentru ca sa nu regreti niciodata!